Κρεβατοκάμαρα με φως...


                            Φωτισμός, Διακόσμηση, Κρεβατοκάμαρα, από Ειρ. Κάντζα, 27/10/2017

H κρεβατοκάμαρα είναι  ίσως το μοναδικό δωμάτιο ενός σπιτιού που προορίζεται  αποκλειστικά για εμάς. Έτσι, η διακόσμησή τους πρέπει να είναι απόλυτα προσωπική μας επιλογή με τον φωτισμό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.

Ανάλογα, με το ύφος που θέλουμε να δώσουμε στο "δωμάτιό μας", μοντέρνο - κλασικό - ρομαντικό- με λίγη τρέλα...- θα πρέπει και να επιλέξουμε τον φωτισμό για να φτιάχνει τη διάθεσή μας και να κάνει την κρεβατοκάμαρά μας ελκυστική, από τη στιγμή που ο ήλιος δύει.
Φυσικά, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας αρκετούς παράγοντες πριν αποφασίσουμε τι φωτισμό να επιλέξουμε. Βασικός κανόνας:

Επιλέξτε τον φωτισμό της κρεβατοκάμαράς σας, ανάλογα με τη λειτουργικότητά της και τις οικογενειακές σας ανάγκες.

  • Για παράδειγμα. αν περνάτε σε αυτήν αρκετή ώρα για να δείτε οικογενειακώς τηλεόραση με τα παιδιά σας, συνιστάται να έχετε φωτισμό ψηλά (στο ταβάνι),, και λάμπες στα παρακείμενα κομοδίνα. Αν όμως βλέπετε την κρεβατοκάμαρά σας σαν χώρο για να διαλογιστείτε και να χαλαρώσετε ο ρομαντικός φωτισμός ή σποτς με φως που διαχέεται στο ταβάνι, θεωρείται ιδανικός.
  • Προσέξτε, επίσης, ο φωτισμός σας να εστιάσει σε τυχόν αντικείμενα τέχνης, ή απλά πολύ αγαπημένα που έχετε στην κρεβατοκάμαράς σας.
  • Ο απαλός, αλλά και επαρκέστατος φωτισμός είναι ιδανικός για ένα παιδικό δωμάτιο, ιδίως αν το παιδί σας μελετά σε αυτό, ενώ ο καλαίσθητος φωτισμός με χρώμα, μπορεί να το κάνει να πέφτει πιο εύκολα για ύπνο και να κοιμάται ευχάριστα.

Οι εικόνες που ακολουθούν σας δίνουν ιδέες τις οποίες μπορείτε να υιοθετήσετε όπως ακριβώς είναι ή να τις προσαρμόσετε στα δικά σας μέτρα και ανάγκες.












Και μην ξεχνάτε, πολλές φορές, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που μετράνε:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια